Annons

Döms till fängelse för häleri i hamnen

De tre männen som den 19 januari i år körde iväg med en lastbil innehållande stulna tv-apparater dömdes på fredagen till fyra månaders fängelse vardera för häleri av Ystads tingsrätt.
Trelleborg • Publicerad 19 mars 2010

TRELLEBORG. Männen, som är mellan 29 och 38 år gamla, är alla albanska medborgare och döms också för brott mot utlänningslagen då de är utvisade från Sverige sedan tidigare. Nu får de lov att återvända till landet tidigast i mars 2020.

De sex tv-apparaterna som fanns i bilen stals ur en lastbil som stod parkerad i hamnen i samband med en kapellskärning under natten till den 19 januari.

Annons

Alla tre männen har nekat till brott och lämnat vittnesmål som går i sär. Rätten anser dessutom att deras förklaringar är vaga. Brott mot utlänningslagen har däremot alla tre erkänt.

Männen greps vid Sjöviksvägen och har suttit häktade sedan den 22 januari.

Johan Silfversten Bergman
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons