Annons

Döms för misshandel och skadegörelse

En man döms nu för skadegörelse och misshandel, efter att han sparkat sönder en persons bil, och slagit en man i ansiktet.
Trelleborg • Publicerad 25 oktober 2017
Arkivbild, Tingsrätten i Ystad.
Arkivbild, Tingsrätten i Ystad.Foto: Stig-Åke Jönsson

En man stod och sparkade på en parkerad bil i Trelleborg, när systersonen till bilens ägare gick fram till mannen och frågade vad denne höll på med. Då ska mannen ha slagit systersonen i ansiktet.

Mannen som ska ha sparkat på bilen har förnekat både den händelsen och misshandeln. Han har istället hävdat att systersonen och ett gäng mötte honom vid Badhuset och uppträdde hotfullt mot honom. Mannen hade druckit alkohol, men menar att han inte kände sig berusad.

Annons

Händelsen ska ha inträffat i Trelleborg i september 2015.

Tingsrätten finner att mannens berättelse motbevisas dels av att tre andra personer har lämnat uppgifter som styrker den första berättelsen, dels av journalanteckningar av skador och fotografier.

Mannen döms till att betala 15 600 kronor i böter, samt 8 550 kronor i skadestånd till bilägaren, och 5 300 kronor till systersonen.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons