Annons

Döms för attack mot spelare efter match

Under en fotbollsmatch mellan Skegrie och och Klagstorp i december förra året rök flera spelare ihop efter att domarna blåst av matchen, och även åskådare gav sig in i slagsmålet. Nu döms en man för att efter prisutdelningen ha attackerat en spelare.
Trelleborg • Publicerad 11 september 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: /TT

Under finalmatchen av förra årets TA-cup uppstod oroligheter, när både spelare och åskådare började bråka.

Nu döms en man som under finalmatchen satt som åskådare för två fall av misshandel.

Annons

Mannen ska dels ha gått ut på plan när matchen avslutades, och i pågående bråk tagit tag i en spelare och knuffat honom åt sidan. Mannen har erkänt att han gjorde detta, men menar att han gjorde det för att avstyra ett bråk.

Men efter att cupen avslutats och prisceremonin hållits ska spelaren ha gått förbi den misstänkte mannen och ha hört honom ropa att ”han ska ta han.” Direkt efter det ska spelaren ha sett mannen rusa mot honom, och fått en spark i ryggen.

Den misstänkte mannen menar att han lämnade Söderslättshallen innan prisutdelningen, men två vittnen har uppgett att de såg honom sparka spelaren.

Vittnena kan däremot inte styrka att mannen ska ha hotat spelaren, och därför frikänns mannen från misstankarna om olaga hot.

Ystads tingsrätt finner det däremot bevisat att mannen begått dels en ringa misshandel och en misshandel. Mannen är sedan tidigare dömd för misshandel och grov misshandel, och får därför villkorlig dom med 40 timmars samhällstjänst.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons