Annons

Domen klippt och skuren för fastighetsägare

Ett par som äger en fastighet vid stranden i Trelleborg får rätt att klippa gräset. Det är andra gången på kort tid som kommunen förlorar i domstolen när det gäller gräsklippning och strandskydd.
Trelleborg • Publicerad 19 december 2011

Mark- och miljödomstolen i Växjö går på det klagande parets linje och ger dem rätt att klippa eller slå gräset på strandskyddat område. I slutet av november fällde domstolen ett liknande avgörande för ett annat par. Även de fick rätt att klippa gräset på strandskyddat område, enligt domstolen.

Just gräsklippningen är en av de punkter som många fastighetsägare längs stranden fått föreläggande att sluta med från kommunen. Efter de två fallen som nu avgjorts ser det ut som om det kan löna sig för fastighetsägarna att överklaga den delen av föreläggandena.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons