Annons

Dömdes till böter för full gas och hjulspinn

Trelleborg • Publicerad 5 december 2005

21-åringen körde upp på Stortorget med sin bil, rusade motorn, spann med hjulen och snurrade flera varv på samma plats. Men en polis var också på plats.

Följden blev fem åtalspunkter, ej följt anvisning för trafiken, åstadkommit onödigt buller, åstadkommit avgasutsläpp som orsakat olägenhet, onödig och störande körning samt ej anpassat försätt. Han dömdes för fyra av dem till 1500 kronor i böter.

Annons

Det var den 29 mars i år som 21-åringen körde in på den del av Stortorget som är förbjuden för biltrafik. Som andra gjort tidigare för att imponera och som de kringboende klagat över, så rusade han motorn och spann med däcken. Dessutom lyckades han få bilen att snurra tre eller fyra varv på stället.

Efter en djupdykning i trafikförordningen visade det sig att ett antal åtalspunkter kunde gälla och tingsrätten höll med om alla utom en. Det är förbjudet med onödig och störande körning. Förare av motorfordon måste också anpassa sin körning så att andra inte störs.

Enda skälet till att han inte fälldes på alla punkter var att det fanns en risk att han skulle straffas två gånger för samma sak.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons