Annons

Dömd för dödsolycka på E 6

Villkorlig dom och 140 dagsböter blev påföljden för den kvinna som frontalkrockade på västra infarten den 22 november i fjor. En person i den mötande bilen dödades.
Trelleborg • Publicerad 20 november 2007
Foto: Arkivbild: Claes Nyberg

Kvinnan dömdes av tingsrätten för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

Kvinnan förklarade inför tingsrätten att hon förstått att hon kommit över på mötande vägbana men förnekade att hon varit oaktsam och att hon därmed inte gjort sig skyldig till vårdslöshet och vållande till annans död.

Annons

Hon kom ihåg vad som hänt under dagen fram till dess hon satte sig i bilen i Malmö och skulle köra hem. Sedan har hon inget minne av vad som hänt. Hon brukar inte byta radiokanal och använder normalt inte mobiltelefonen när hon kör bil.

Enligt ett vittne, som körde bakom kvinnan, började hon köra i rak linje in på den mötande körbanan. Två bilar lyckades undvika att kollidera men den tredje bilen hann inte undan. Kvinnans bil var då helt inne på den andra körbanan. Bilisten som låg bakom henne såg inte henne bromsa över huvud taget. Kollisionen blev våldsam och mannen i den mötande bilen avled på platsen av inre skador.

Den tekniska undersökningen av bilen visade inga fel. Kvinnan uppgav att hon var fullt frisk och inte kände sig trött. Därför ansåg tingsrätten inte det var troligt att hon skulle ha drabbats av någon plötslig sjukdom utan att hon måste ha somnat eller varit ouppmärksam för en stund.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons