Annons

Dömd för att ha köpt sex av pojkar

Vid åtminstone 25 tillfällen ska en 50-årig trelleborgare ha betalat två tonårspojkar för att ha sex med honom. Det anser Ystads tingsrätt är klarlagt och dömer trelleborgaren till fängelse och skyddstillsyn.
Trelleborg • Publicerad 21 maj 2011
Foto: 

De hade fått kontakt via ett forum på internet. Pojken var antingen 14 eller 15 år när den då 50-årige mannen hämtade honom på tågstationen i Oxie. Efter att de suttit en stund i bilen och pratat åkte han med mannen till hans bostad. I utbyte mot 4 000 kronor hade han sex med honom.

Mannen fortsatte att ha kontakt med pojken och betalade honom pengar för att umgås med honom hela helger. Enligt tingsrättens beskrivning kunde en helg omfatta fyra anala samlag, orala förspel och andra sexuella handlingar.

Annons

50-åringen förnekar inte att han betalat pojken för att ha sex med honom, men han hävdar att det var i början av 2008, när pojken hunnit fylla 15 år, inte under 2007. Mötena ska ha pågått fram till september 2009, när pojken var 17 år. Trelleborgaren fortsatte sedan under hösten att ta kontakt med pojken, trots att han då blivit ålagd ett besöksförbud.

Den andra pojken var 17 år när han första gången träffade trelleborgaren. Han blev ditlurad av en kompis. De fortsatte sedan hålla kontakten och vid åtminstone tio tillfällen ska trelleborgaren ha betalat pojken för sex. Han erbjöd honom inte bara pengar, utan även mat och husrum för honom och hela hans familj. Trelleborgaren har medgett att han lagt ner 100 000 kronor i kontanter och gåvor till pojken.

För tingsrätten har pojken berättat att trelleborgaren blev som en extrapappa för honom.

Tingsrättens dömer trelleborgaren till tre månaders fängelse och skyddstillsyn för köp av sexuell handling av barn, köp av sexuell tjänst och överträdelse av besöksförbud.

Trelleborgaren måste också gå igenom en psykiatrisk behandling. Vanligtvis kombineras inte fängelse med skyddstillsyn men alternativet, att döma trelleborgaren till ett längre fängelse, skulle inte kunna hjälpa honom tillbaka till samhället anser tingsrätten. Straffvärdet skulle annars vara ett års fängelse, vilket rätten motiverar med trelleborgarens dåliga hälsa och att en del av brotten ligger långt tillbaka i tiden.

De utsatta pojkarna får rätt till skadestånd på 30 000 kronor respektive 20 000 kronor.

Maria Sällberg
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons