Annons

Dom på två år för våldtäkt står fast

Domen på två år för våldtäkt och grov kvinnofridskränkning mot en 25-årig trelleborgare står fast.
Trelleborg • Publicerad 6 mars 2007

Det beslöt hovrätten efter att både åklagaren och 25-åringen överklagat tingsrättens dom.

Dock var två av juristerna i domstolen skiljaktiga. De menade att kvinnans uppgifter som ligger till grund för tingsrättens dom inte är helt tillförlitliga eftersom hon erkänt att hon under den aktuella tiden rökt hasch vid sex till åtta tillfällen per dag.

Annons

Mot den bakgrunden menar de båda att det finns utrymme för betydande tvivel när det gäller hennes uppgifter. Narkotikamissbruket kan ha inverkat på hennes förmåga att uppfatta verkligheten, menar de båda. De skador som kvinnan hade kan ha uppstått då hon varit påverkad av narkotika. De båda juristerna menade att åtalet skulle ogillas.

Men de båda nämndemännen tillsammans med en jurist valde att fastställa tingsrättens dom.

I tingsrätten stod ord mot ord. Enligt kvinnans berättelse ska mannen ha haft ett stort behov av att kontrollera henne. Hon fick inte låsa om sig på toaletten, inte ringa vem hon ville och inte duscha när hon ville.

De båda hade träffats via chattsajten Lunarstorm och efter att de hade träffats några gånger i hennes hemstad flyttade kvinnan till mannen i Trelleborg. Kvinnan hävdade att mannen hindrat henna från att åka tillbaka till sin hemstad trots att hennes familj skickat pengar till henne för hemresan.

Vid midsommar i fjor hade kontrollbehovet lett till våld första gången, enligt kvinnan. Hon uppgav för tingsrätten att hon blivit slagen mellan 25 och 35 gånger med öppen hand. Senare övergick det till att bli både knytnävsslag och sparkar. Mannen ska också ha hotat henne med kniv och våldtagit henne.

Till sist flydde hon till sin hemstad, men mannen sökte upp henne där också. Då valde kvinnan att polisanmäla mannen.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons