Dom överklagas av både åklagare och dömd

En trelleborgare i 30-årsåldern som dömts till sex månaders fängelse för att ha kränkt och misshandlat sin sambos son, anser sig oskyldig och överklagar.
Trelleborg • Publicerad 26 oktober 2003

Enligt domen i september förra året bestraffade mannen pojken genom att låta honom stå eller sitta långa stunder, ibland hela nätter, i familjens kök. Vid något tillfälle ska den dömde mannen också ha tagit strypgrepp på pojken och slagit honom i huvudet. Mannen själv var inte nöjd med domen utan överklagade den till hovrätten som ska ta upp ärendet i nästa vecka. Åklagaren har, efter mannens överklagande, även överklagat tingsrättens dom eftersom han anser att det straff på sex månaders fängelse som mannen dömdes till var alltför lindrigt. Mannen, som anser sig oskyldig, har i sitt överklagande yrkat på att hovrätten i första hand ska ogilla åtalet och i andra hand att de gärningar han påstås ha utfört ska bedömas var för sig. I vilket fall som helst vill mannen att hovrätten sänker straffet till en påföljd som inte är frihetsberövande. Han vill inte heller betala det skadestånd på 45 000 kronor till sambons son som tingsrätten i Trelleborg dömde ut utan anser att han högst ska behöva betala 20 000 kronor.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.