Annons

Dödsolycka vid västra infarten

(Ny version) Ännu en tragisk dödsolycka inträffade på väg E6 på onsdagen. En 53-årig man från Veberöd omkom omedelbart efter att blivit påkörd från sidan i samband med en u-sväng.
Trelleborg • Publicerad 24 juli 2002

BILD: MÅRTEN SVEMARK Hans passagerare skadades allvarligt och föraren i den påkörande bilen skadades lindrigt men chockades svårt. De båda bilarna, en Ford och en större Volvo, färdades längs västra infarten i riktning mot Trelleborg när den nu avlidne mannen försökte göra en u-sväng. Volvon som kom bakom hade inte en chans att stanna utan körde rakt in i förarsidan på bilen som svängde. Olyckan inträffade strax före klockan 10 på förmiddagen. Den 53-årige föraren i den främre bilen omkom omedelbart och blev svårt fastklämd. Bredvid honom satt hans ett år yngre bror som fick allvarliga inre skador, dock ej livshotande. I Volvon färdades en 37-årig man. Han fick endast lindriga fysiska skador men blev svårt chockad. De skadade fördes i ambulans till MAS. Det uppstod långa köer från båda håll i samband med olyckan men polisen behövde inte stänga av vägen helt eftersom båda bilarna efter kollisionen hamnade i det norra diket. De kunde dirigera bilarna förbi olycksplatsen. Enligt polisen så är det inte förbjudet att göra u-sväng på den aktuella sträckan. Olyckan inträffade mitt emellan avfarten till väg 511 mot Falsterbo-Höllviken och första korsningen i Trelleborg på en lång raksträcka med god sikt.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons