Annons

Djuren tar över Söderslättshallen

Skrynkliga sköldpaddor från Afrika, amerikanska jätteduvor som använts för köttproduktion och exotiskt skrattande kookaburror från andra sidan klotet flockas till Söderslättshallen i Trelleborg just nu.
Trelleborg • Publicerad 2 februari 2002
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG Någon riktig publikmagnet hade dock inte 2002 års upplaga av utställningsklassikern "Djur på fritid" hunnit bli vid lunchtid på lördagen. Men en del barn med föräldrar kom till hallen för att klappa stora mjuka kaniner och fnissa åt de roliga minigrisarna. Under fredagen hade man bedömning av duvorna, som fanns i en mängd klasser. Totalt 102 duvor ställde upp i tävlingen. - Det är vår hobby vi visar upp här, berättar duvuppfödaren Ronny Eriksson från Trelleborg. - En del säger "usch vad de luktar". Men andra tycker det är intressant att titta på djuren eller få höra lite mer om dem. Utställningen pågår under lördagen klockan 10 till 17, och söndag 10 till 16.

Tomas Nyberg tomas.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons