Annons

Djurälskande stipendiat rörd till tårar

Ett djurdagis vill Petra Venebrand öppna i Gärdslöv. På fredagen kom det överraskande beskedet att hon får ett stipendium på 15 000 kronor.
Trelleborg • Publicerad 16 december 2011
Petra Venebrand var oförberedd på uppvaktningen utanför hennes hus. Ulf Bingsgård (M) och Jonas Rosenkvist från kommunledningen delade ut pengar till hennes djurverksamhet genom en stiftelse.
Petra Venebrand var oförberedd på uppvaktningen utanför hennes hus. Ulf Bingsgård (M) och Jonas Rosenkvist från kommunledningen delade ut pengar till hennes djurverksamhet genom en stiftelse.Foto: Sofia Bergström

– Djur betyder allt för mig. Detta är verkligen vad jag vill satsa på, säger Petra Venebrand.

Det är fredag förmiddag och någon ringer på dörren till hennes lilla gård i Gärdslöv. När hon öppnar står kommunalråd Ulf Bingsgård (M) och kommunjurist Jonas Rosenkvist utanför. De är företrädare för kommunledningen som har hand om Sven-Erik Axelssons stiftelse för Djurskydd och stråkmusikanter. Denna gång går pengarna till en djurvän.

Annons

– Oj, 15 000 kronor, säger Petra Venebrand och blir sedan så rörd att hon inte vet vad hon ska säga.

Hon skickade in en ansökan utan några förhoppningar om att få utdelning. Men nu kan hon använda pengarna till att skynda på sin dröm: ett djurpensionat.

– Jag kommer att kunna ta emot många olika djur. Hundar, katter och smådjur, berättar hon.

Vad betyder dessa pengar för dig?

– Att jag kan komma igång fortare. Jag kan renovera en del och satsa mer på marknadsföring, säger hon.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons