Annons

Djurägare hittade spetsade pålar i fårhage

Någon har eldat och spetsat pålar in en inhägnad för får i Smygehamn, vilket oroar djurens ägare. Nu har händelsen polisanmälts.
Smygehamn • Publicerad 26 september 2019
”Bygget” i ett avskilt hörn av fårhagen.
”Bygget” i ett avskilt hörn av fårhagen.Foto: Jesper Lindwall

Strax norr om hamnen i Smygehamn går 27 får och betar i ett inhägnat område. Men riktigt i fred verkar de inte få vara, vilket oroar fårens ägare, Jesper Lindwall.

– Igår när jag släppte ut nya får där så upptäckte jag att någon varit och byggt grejer inne på området, säger han.

Annons

Något som påminner om en liten campingplats, byggt seriöst med pinnar och snören, fanns vid en skymd plats av inhägnaden.

– Dels hade de byggt en rejäl liten eldstad med stenar, och dels något som antingen är ett försökt till ett vindskydd, eller en ställning att hänga upp djur på. De hade också spetsat pålar, säger Jesper Lindwall.

Han anmälde händelsen till polisen, som upprättade en anmälan om försök till djurplågeri.

– Det har inte hänt något med djuren, men det känns olustigt, inte minst om de eldar där inne bland det torra betet. Och marken är inte min, den är kommunens, så jag kan inte göra mer än att polisanmäla, säger Jesper Lindwall.

Förutom att kontakta polisen la han också ut ett inlägg på sociala medier, där han berättade om vad som hänt.

– Jag hoppas att det är så enkelt att det är några barn som inte förstått varför det de gjort är dumt, och att deras föräldrar kanske ser mitt inlägg, säger Jesper Lindwall.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons