Annons

Djurägare anmäls av länsstyrelsen

Länsstyrelsen har polisanmält en djurägare i Trelleborgs kommun.
Trelleborg • Publicerad 11 september 2014

Enligt anmälan, som från början kom från officiell veterinär, har mannen skickat 14 ungtjurar med kraftigt förväxta klövar till slakt. Samme djurägare har tidigare blivit anmäld för liknande händelser och då blivit informerad om vilka lagar och regler som gäller och att långa klövar kan innebära obehag och lidande för djuren.

Den som döms för djurplågeri eller brott mot djurskyddslagen kan få böter eller fängelse i upp till två år. Länsstyrelsen skriver att den tycker att man även borde överväga att ge mannen en företagsbot, eftersom han bedriver sin verksamhet som näringsidkare.

I anmälan från veterinären framkommer det inte om transportör och chaufför som kört djuren också borde misstänkas för brott, men länsstyrelsen tycker att även det borde utredas av polisen.

Louise Löfgren
Louise Cronholm Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons