Annons

Dispens för toaletter i Smygehamn

Länsstyrelsen medger dispens från strandskyddet för bygge av toaletter i Smygehamn.
Trelleborg • Publicerad 17 februari 2006

Det är Kommunal teknik i Trelleborgs kommun som ansökt om dispens från bestämmelserna om strandskydd för att kunna bygga toaletter samt anlägga en parkeringsplats i Smygehamn.

Bakgrunden är att det varje år kommer upp emot 200 000 besökare till Smygehamn, de flesta för att besöka Sveriges sydligaste udde.

Annons

Hittills har dock toaletterna varit ett problem.

Kommunal teknik har velat bygga nya toaletter men hittills hindrats bland annat av strandskyddet. Nu har dock länsstyrelsen alltså medgett dispens och i sitt beslut menar myndigheten att det finns särskilda skäl för att bevilja dispensen.

Toaletterna och parkeringen kommer inte att göra intrång på mark som är allmänrättslig. Länsstyrelsen menar också att anläggningarna ökar tillgängligheten till området. Flora och fauna påverkas inte heller av förändringarna enligt länsstyrelsens bedömning.

Trots dispensen är det dock inte fritt fram utan Kommunal teknik tvingas även avvakta ett besked från länsstyrelsens sektion för kulturmiljö om arkeologin i området.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons