Annons

Dispens för mast vid pump i Skateholm

Trelleborg • Publicerad 19 juni 2006

Kommunal teknik i Trelleborg får dispens från strandskyddet för att bygga en 15 meter hög mast samt en teknikbod vid en avloppspumpstation i Skateholm.

Bakgrunden till att Kommunal teknik har sökt dispens för masten är att man planerar att bygga ut ett radionät som ska täcka samtliga pumpstationer i kommunen.

Annons

Det handlar om en 15 meter hög mast och en teknikbod på ungefär elva kvadratmeter.

Genom utbyggnaden är det tänkt att driften och övervakningen av avloppspumpstationerna ska bli effektivare. Utmed kusten i området finns det fem pumpstationer som är svår att nå radiotekniskt om inte masten vid Skateholm byggs.

En alternativ placering har diskuterats, ungefär 100 meter längre västerut än den tänkta. Masten skulle då emellertid behöva vara dubbelt så hög för att nå över träden, en kabel skulle behöva grävas ner och dessutom skulle masten hamna närmare ett bostadshus. Det alternativet får därför nej.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons