Annons

Diskussioner om Höllviken i centrum

Kommunens ekonomi och planerna på att bygga ett fyravåningshus skapade debatt när Vellinge kommunfullmäktige sammanträdde på onsdagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 30 mars 2005

Med ett plus på hela 83, 5 miljoner kronor för förra året blev det diskussion om 2004 års bokslut för Vellinge kommun. Mot bakgrund av det tuffa åren 2001 och 2002 blev årsredovisningen det stora samtalsämnet under början av onsdagskvällens kommunfullmäktige.

– Fantastiskt bra resultat! berömde folkpartiets Henrik Thorsell, som i nästa andetag uttryckte kritik och menade att kostnaderna för sjukskrivningarna borde funnits redovisade i bokslutet.

Annons

– Frågan är om Vellinge kommun inte dragit åt tumskruvarna lite väl hårt. Studieförbunden fick minskade anslag, liksom musikskolan. Kostnaderna för barnomsorgen har minskat trots att antalet barn i kommunen har ökat. Hur hänger det ihop? undrade Kjell Bornhager (kd).

M-nämndens ordförande Lars-Ingvar Ljungman tillbakavisade kritiken om reducering i barnomsorgen.

Den nya detaljplanen som omfattar Höllvikens centrum, särskilt torget där biblioteket ligger, skapade diskussion under en lång stund. Kjell Kumlien (s) motsatte sig förslaget av ny detaljplan som ger frihet att anlägga ett fyravåningshus vid torget.

Dessutom ansåg han att antalet parkeringsplatser riskerar att minska. Sten-Axel Norén (c) fann förslaget "märkligt och förvillande". Liksom Kumlien krävde han att ärendet återremitterades. Kjell Bornhager välkomnade en förnyelse av torget.

– Samtidigt ogillar jag ett hus som skjuter i höjden. Det står landskapsbilden, argumenterade Bornhager. Sylvia Oscarsson (spi) höll med och krävde att biblioteket ska ligga kvar på sin nuvarande plats.

Efter en votering som slutade 37 röster mot 12 avgjordes att den nya detaljplanen gick igenom.

– Kommunen äger marken och är inget illvilligt byggbolag. Därmed sker inga övertramp, svarade Göran Holm (m).

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasdyse.

VELLINGE
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons