Annons

Diplom till Anderslövs skola och Gasell AB

Skånes bästa samarbete mellan företag och skola finns i Anderslöv. På torsdagen delades ett diplom ut av Svenskt näringsliv och Lärarnas riksförbund.
Trelleborg • Publicerad 18 april 2002
Gasell och Anderslövs skola fick diplom. BILD: ANDREAS BRUNNERFoto: 

Anderslövs skola och Gasell mottog på torsdagen ett diplom för sitt samarbete. BILD: ANDREAS BRUNNER "Att bry sig om ger framgång". Under denna slogan driver företaget Gasell Profil sedan 1990 ett nära samarbete med Anderslövs skola. Nu har de fått ett diplom för Skånes bästa samarbete. Priset delas ut av Svenskt näringsliv och Lärarnas riksförbund för att lyfta fram goda exempel på samverkan mellan grundskola och näringsliv. Mats Holmqvist är NO-lärare på Anderslövs skola och ser många fördelar med samarbetet: - Syftet har varit mer än att skapa en bra praoplats nära skolan. Vi ville även ha ett ställa att integrera undervisningen med det verkliga livet. Ska vi undersöka miljön kan vi göra det på företaget, ta vatten och luftprover. Och eleverna kan gå runt här och intervjua säkerhets- och miljöansvariga. Denna symbios var vi ute efter Och från företagets sida är man lika glad över möjligheten att jobba med ungdomar. Richard Nordquist, kvalitets- och miljöchef på Gasell, berättar om den energikick som skolans elever för med sig för handledarna på företaget. - Och detta är ett samhällsansvar. Ju fler företag som gör så här, desto bättre samhälle får du. Jag vet att mina handledare här på företaget har räddat ett antal ungar. Den 22 maj i Stockholm koras det bästa samarbetet i Sverige. Då har skolan och företaget möjlighet att vinna 25 000 kronor.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons