Annons

Dieselstöld i hamnen

Sjöräddningssällskapet i Trelleborg har drabbats av inbrott i två av sina räddningsbåtar. Bytet blev bränsle till en länspump i en av båtarna. Nu har sällskapet bett hamnen att rikta om sina övervakningskameror mot deras båtar.
Trelleborg • Publicerad 12 september 2002

- Det här bränslet kan vara skillnaden mellan liv och död, säger Christer Berg vid Sjöräddningssällskapet. Det var på onsdagskvällen som sällskapet upptäckte att någon brutit sig in i räddningsbåtarna Gunnel Larsson och Lovisa Åstrand. Enligt en första inspektion genomletades en av båtarna utan att något försvann. Från den andra stals en dunk med 20 liter diesel. Bränslet är till en pump som kan användas till att länsa en båt i sjönöd eller släcka en brand. - Det här känns inte bra. Jag vet hur det är att ligga ute i vattnet och vänta på hjälp. Hade något hänt hade vi blivit försenade på grund av stölden, säger Christer Berg. Christer Berg och Håkan Anderberg har svårt att förstå att någon stjäl diesel från dem. - Det är som att stjäla bensin från en brandbil. Och det är det ingen som gör, säger Håkan Anderberg.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons