Annons

Dialog öppnades i Gärdslöv

På lördagen avtäcktes skulpturen "Samtal på hög nivå" i Gärdslöv. Med musik, tal, diktläsning och fest firade byborna det nya torget. Konstnären Alf Olsson kände sig hedrad över att få sitt verk uppsatt i hembyn.
Trelleborg • Publicerad 17 maj 2008
"Samtal på hög nivå" invigdes på torget i Gärdslöv. Konstnären Alf Olsson talade under invigningen. Bild: Tomas Nyberg
"Samtal på hög nivå" invigdes på torget i Gärdslöv. Konstnären Alf Olsson talade under invigningen. Bild: Tomas NybergFoto: 

Fyra samtal kommer för evigt pågå i Gärdslöv hädanefter. Alf Olssons skulptur "Samtal på hög höjd" avtäcktes i Gärdslöv där åtta profiler är vända mot varandra.

Sedan ett år tillbaka har byalaget jobbat för förgylla det lilla torget mitt i byn.

Annons

- Vi ville göra något åt den här platsen. Så fick Lennart Kristiansson idén att fråga konstnären Alf Olsson om han kunde hjälpa oss. Sedan gick det väldigt fort, berättar Lars-Erik Olsson.

Alf Olsson, som själv är född i Gärdslöv, blev rörd över förfrågan och gick genast ut i sin trädgård. Där hittade han en skulptur som han trodde skulle passa. Han sålde den till byn för självkostnadspris.

- Vi blev mycket nöjda med resultatet, säger Lars-Erik Olsson och menar att det är mycket tack vare det starka byalaget med 260 medlemmar som skulpturen i dag står där den står i dag.

Under lördagen spelade Spårvägens musikkår från Malmö och en rad tal hölls. Bland andra talade kommunalråd Ulf Bingsgård (m).

- Här en Gärdslövsanda som jag tycker är fantastisk. Det är lätt att få galna idéer. Men att genomföra dem är något helt annat, sa han.

På kvällen fortsätter festen upp på kulturhuset med buffé och kaffe.

Sofia Bergström sofia.bergstrom@allehandasyd.se
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons