Annons

DFDS nya Polenlinje går Trelleborg förbi

Rederiet DFDS planerar att öppna en ny fraktlinje mellan Köpenhamn och Gdansk i Polen i september. Men något stopp i Trelleborg blir det inte.
Trelleborg • Publicerad 16 april 2004

- Vi planerar att låta linjen gå Göteborg-Köpenhamn-Gdansk, säger Peder Gellert, vice vd i DFDS AS. Peder Gellert bekräftar att rederiet har för avsikt att öppna en ny linje till Gdansk. Det var ju i slutet av förra året som DFDS plötsligt lade ner linjen Köpenhamn-Trelleborg-Gdansk på grund av att färjan behövdes på annat håll. - Men den här linjen är en ren fraktlinje, säger Peder Gellert. Om allt går enligt planerna så ska linjen starta i september i år. Något stopp i Trelleborg planeras inte för den nya linjen. Men DFDS har också deklarerat att rederiet vill delta i privatiseringen av Polferries. DFDS menar att den stora trafik som redan finns mellan Trelleborg och Kontinenten gör att det är bättre att förlägga den svenska hamnen för färjelinjen till Trelleborg än till Ystad. I dagsläget bedömer DFDS det som svårt att veta hur snabbt planerna på privatiseringen av Polferries kan bli verklighet. Om privatiseringen inte blir av inom rimlig tid kan DFDS i stället tänka sig att starta en egen färjelinje mellan Trelleborg och Swinoujscie i Polen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons