Annons

Detaljplanen mötte motstånd av det borgerliga blocket

Trelleborg • Publicerad 23 november 2005

Alldeles för klent. Det var en av synpunkterna på ändringen av deltaljplanen för området, strax söder om skolan i Anderslöv, där det planeras såväl omklädningsrum som simhall.

– Det behövs göras en mer genomgripande konsekvensutredning, menar kristdemokraten Mats-Åke Svensson, ledamot i fritidsnämnden. Tillsammans med moderaternas Lars-Olof Flink ville Mats-Åke Svensson återremittera ärendet om detaljplanen, som just nu är inne i fasen program. Socialdemokraterna föreslog att detaljplaneprogrammet skulle godkännas, vilket fick det borgerliga blocket i fritidsnämnden att begära votering, som slutade med att socialdemokraterna segrade med fem röster mot oppositionens fyra röster.

Annons

– När det är en så stor och avgörande fråga som berör många i samhället borde det inte göras så förhastat. Vi hade velat att det görs en betydligt bättre utredning för detaljplaneprogrammet , fortsätter Mats-Åke Svensson.

Lars-Olof Flink betecknar skrivelsen som "ofullständig". Han vill att man lyssnar mer på de boende i byn".

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons