Annons

Detaljplan om rättspsykiatriskt centrum överklagas

– Att bygga på världens bästa åkermark är en väldigt dålig idé, menar Per Klarberg (SD).
Trelleborg • Publicerad 15 juli 2013
Per Klarberg (SD).
Per Klarberg (SD).Foto: 

Sverigedemokraterna har länge försökt stoppa planerna på ett rättspsykiatriskt centrum i Mellanköpinge. Istället föreslår man en annan mark betydligt längre därifrån. I Näsbyholm har åkermarken klass 7 och är något sämre än i Mellanköpingen där den är av klass 10.

– Därför är det en bättre plats. Detta föreslog vi redan för ett år sedan men har inte fått gehör för.

Annons

På kommunfullmäktige den 19 juni klubbades detaljplanen för rättspsykiatriskt centrum igenom. Men nu hoppas Per Klarberg kunna stoppa planerna med hjälp av länsstyrelsen. Han överklagar beslutet och åberopar att det strider mot miljöbalken.

– Jag tycker det är glasklart att detta inte går ihop, säger han.

Per Klarberg menar att eftersom rättspsyk kan byggas var som helst ska man inte bygga det på åkermark av klass 10.

– Man kan jämföra med den nya stationen som planeras. Den kan bara ligga på ett visst ställe och då är det självklart att man måste ta åkermark i anspråk. Men det är andra förutsättningar nu eftersom detta inte behöver ligga i Mellanköpinge.

Lisa Kron
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons