Det våras för kampanjen Cykla till jobbet på nytt

Succén upprepas. Cykla till jobbet lockade cirka 500 deltagare i höstas. Nu ges det ännu en chans för dem som vill trampa iväg till sin arbetsplats.
Trelleborg • Publicerad 25 april 2005

Den här veckan vigs åt trafiksäkerhet och miljötänkande. Bakom projektet står MöTs, Miljö- och traksäkerhetsprojektet, där man kan vinna en cykel eller busskort om man cyklar till jobbet under minst 15 dagar under de närmaste sex veckorna.

Nytt för i år är att man dessutom kan gå eller åka buss till sitt arbete, för att ha en chans att vara med i utlottningen.

– Vi vill få folk att ändra sina vanor. Vi vill inte bygga några gupp på gatorna. I stället är det frågan om att ändra beteenden, säger Greger Persson, ansvarig för MöTs-projektet.

Den här veckan ges information om trafiksäkerhet, miljömässig pendling till jobbet och andra aspekter på just trafikfrågor. Frågor besvaras och förslag tas emot på biblioteket. I dag finns konsumentvägledaren Frida Winitsky på plats på Trelleborgs bibliotek. På onsdag är det hälsa, livsstil och miljö som står i fokus. Pensionärer som är utsatta trafiken står på programmet på torsdag.

Temaveckan avrundas på fredag då en representant för Skånetrafiken informerar om resekort och busslinjer.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.