Annons

Det var rena snurren på Vångafesten

För många ungdomar blev besöket på Vångafesten rena snurren. I alla för dem som prövade Joy-ride, som syskonen Kjellberg, Hampus, 13 år, och Amanda, 11 år.
Trelleborg • Publicerad 29 juni 2008
Syskonen Hampus och Amanda Kjellberg testade den häftiga åkturen Joyride på Vångafesten. Bild: Tomas Nyberg
Syskonen Hampus och Amanda Kjellberg testade den häftiga åkturen Joyride på Vångafesten. Bild: Tomas NybergFoto: 

- Det var inte läskigt, bara kul, berättar de båda efter att de klivit ned från sin snurrande åktur på Söderslättshallens parkering på söndagens eftermiddag.

För Hampus Kjellberg var det första gången i år som han besökte Vångafesten.

Annons

- Jag har redan varit här en gång, berättar Amanda Kjellberg.

De båda använder tiden på Vångafesten till att åka olika attraktioner och ta lite lotter.

Syskonen bor i närheten av festen till skillnad från Georgios Vuris, som bor i andra ändan av stan, vid Hovslagaregatan. - Men jag har varit här varje dag ändå, säger han. Vångafesten, det är ett måste varje år.

Han använder mesta tiden på festen till att pröva olika spel, som att kasta bollar.

Förutom Axels nöjesfält med allt från snälla karuseller över radiobilar till åkattraktioner som såg rent läskiga ut vimlade det av knallar på festen, där man kunde handla det mesta. På kvällarna har Vångafesten bjudit på musik och för den som ville få i sig något fanns det mycket att välja på, allt i från godis till stekt sill.

Årets Vångafest var den 49:e i ordningen så nästa år blir det jubileum för den populära sommarfesten där Trelleborgs unga kan roa sig.

Arrangörer är TFF och Stavsten/Ymor.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons