Annons

Det var en getingspindel

Trelleborgs Allehandas naturkunniga läsekrets identifierade direkt spindeln som Petra Andersson hittade i Nybostrand. Det verkar röra sig om en getingspindel (argiope bruennichi).
Trelleborg • Publicerad 13 augusti 2003

Den mångkunnige Joakim Bång skriver att han länge hoppats att någon skulle finna en getingspindel igen. Enligt honom har den hittats flera gånger tidigare på sydkusten. Joakim Bång berättar också att spindeln är helt ofarlig. Att den liknar en geting är ett försök att skrämma bort fiender. Bild: CLAES NYBERG Jan Glad har också meddelat att det rör sig om en getingspindel. Enligt Lars J. Jonsson och Per Wilander som skrivit en artikel om getingspindeln i Entomologisk tidskrift har arten spritt sig norrut i Europa under 1900-talet. Under 1990-talet har fler och fler getingspindlar hittats i Danmark och arten verkar nu även börjat sprida sig till södra Sverige.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons