Annons

"Det tar alltid tid att jobba in nya rutiner"

Fredrik Gustafsson är vd för Fresenius medical care i Sverige. Det företag som nu tagit över dialysvården vid Trelleborgs lasarett. Han menar att kvaliteten på vården kommer att förbättras, trots att personalstyrkan halveras.
Trelleborg • Publicerad 4 maj 2009
Fredrik Gustafsson vd för företaget Fresenius medical care. Foto: Malin Palm
Fredrik Gustafsson vd för företaget Fresenius medical care. Foto: Malin PalmFoto: 

– Vi kan bedriva vården effektivare i bättre anpassade lokaler. Detta gör att personalen får mer tid över för den direkta vården. Vi har också ett nytt datasystem som samlar in alla behandlingsdata och gör att det administrativa arbetet minskar, säger Fredrik Gustafsson.

Maria Olsson är verksamhetschef på den nya dialysavdelningen. Hon är positiv till att en privat arbetsgivare tagit över. Men menar samtidigt att en ny arbetsgivare alltid för med sig förändringar.

– Än så länge är allt positivt. Däremot tar det alltid tid att jobba in nya rutiner. Vi ska arbeta på ett annorlunda sätt och är en ny personalstyrka, säger hon.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons