Annons

”Det som sker i omvärlden påverkar Trelleborg”Ulf Bingsgård (M), kommunalråd.

Trelleborg • Publicerad 3 augusti 2012
Foto: 

Hur ser du på att konkurserna blivit fler i Trelleborg?

– En sådan utveckling är ju aldrig rolig. Företag går inte i konkurs på en gång. De har oftast kämpat under lång tid för att komma på rätt köl men inte lyckats.

Annons

Vilka åtgärder kan kommunen sätta in för att förbättra läget?

– Vi har ett ganska begränsat handlingsutrymme rent lagligt. Vad vi däremot kan göra är att skapa bra villkor för företagen i kommunen och se till att kommunala bolag inte konkurrerar med privata. Därför la vi ner förrådsbutiken på Sjöviksvägen. En grupp jobbar också med en rapport på hur kommunen ska göra för att bli mer företagarvänlig.

Hur ska det gå till?

– Inspirationen kommer från lite andra kommuner och det handlar om löpande åtgärder. Viktigaste är att politiker och tjänstemän håller mer kontakt med företagarna. Av kommunens tjänstemän är det kanske bara ett tiotal som jobbar med företagsfrågor. Där kan vi göra mycket för att bjuda in företagarna.

Hur ser du på framtiden med tanke på det som händer i Grekland, Spanien och Italien?

– Det är svårt att sia om. Det som sker i omvärlden påverkar Trelleborg, man ska inte tro något annat. Men vi har hållit ganska hårt i plånboken och därför har vi en god kommunal ekonomi.

Regeringen har fått kritik från olika håll för att inte ha gjort tillräckliga investeringar. Hur ser du på det?

– Det är lätt att komma med sådan kritik när det finns pengar i statskassan. Man ska komma ihåg att när andra länder pratar om nedskärningar så har Sverige ett helt annat utgångsläge. Regeringen har också börjar komma med fler investeringar. Särskilt på infrastruktursidan.

Sanna Wahanta
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons