Annons

"Det skulle ha varit öppet överallt"

Inte var det folktomt precis. Men inte var det som förr, heller. Trycket i mellandagsrean var behärskat på annandagen, och handlare tror att fler väljer att reahandla utanför Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 26 december 2013
Dags för ett par riktiga pjäxor inför vinterns skidsemester. Pappa Micke Herrström hjälper dottern Emmy att prova ut.
Dags för ett par riktiga pjäxor inför vinterns skidsemester. Pappa Micke Herrström hjälper dottern Emmy att prova ut.Foto: Foto: Claes Nyberg
"Jag plockar fram, och han säger nä", förklarar Inger Sörensson sin och maken Tomas sin rea-inköpsstrategi.
"Jag plockar fram, och han säger nä", förklarar Inger Sörensson sin och maken Tomas sin rea-inköpsstrategi.Foto: Foto: Claes Nyberg
Med färska presentkort på fickan lämnade familjen Persson Stora Beddinge, med mamma Sara i spetsen, dottern Hannah efter och pappa Henrik förpassad till bakgrunden, för att shoppa på Valengallerian.
Med färska presentkort på fickan lämnade familjen Persson Stora Beddinge, med mamma Sara i spetsen, dottern Hannah efter och pappa Henrik förpassad till bakgrunden, för att shoppa på Valengallerian.Foto: Foto: Claes Nyberg

När Valens köpcentrum öppnade vid tio på annandagen hängde en mindre grupp reahandlare på låset, lystna efter de finaste fynden bland varor som bara före jul varit upp till dubbelt så dyra. Men någon risk för att bli nedsprungen fanns inte.

Presentkort som legat under granen gick varma, liksom betalkorten, och många mindre väl valda klappar bars till byte. Caroline Petrow från Trelleborg hade redan vid lunchtid fyllt sin kasse.

Annons

- Nu är det stopp, sa hon bestämt. Jag har kollat av alla mina favoritbutiker, och fler går jag inte in i. Annars gör man bara onödiga köp - som man dessutom inte kan gå och byta, eftersom de är köpta på rea!

Något riktigt tryck var det inte i butikerna på Valen.

- Det har gått lite i vågor, tyckte Eva Andersson, butikschef på Lindex.

- Men det skulle ju ha varit öppet i alla butikerna i centrum. Så att inte så många kunder kände att de behövde åka iväg till andra ställen för att handla.

Eva-Pia Blom Mårtensson, butikschef på Kapp-Ahl, instämmer:

- Hade alla butikerna i centrum varit öppna så tror jag att det hade varit klart mer intressant för kunderna, tillägger hon.

Veckan är förstås inte slut än, och handlarna har kalendern på sin sida. Det återstår flera klämdagar för folk att plocka ut. För att eventuellt använda till shopping.

Lisa Kron
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons