Annons

”Det ska inte vara något smygbröllop i alla fall”

Efter en vecka är nu Gustaf Gardells frieri till Marie Andersson på en åker vid Gylle borttröskat. Hade han anat uppståndelsen som det skulle leda till hade han nog valt ett något mer traditionellt sätt att be om Maries hand.
Trelleborg • Publicerad 22 augusti 2014
– Eftersom vi kör tröska båda två tyckte jag att det var ett bra sätt att fria. Åkrar, spannmål och maskiner, det är ju vår vardag, säger Gustaf Gardell som i lördags fick ett ja från Marie Andersson.
– Eftersom vi kör tröska båda två tyckte jag att det var ett bra sätt att fria. Åkrar, spannmål och maskiner, det är ju vår vardag, säger Gustaf Gardell som i lördags fick ett ja från Marie Andersson.Foto: Foto: Sara Johari

– Hade jag visst det så hade jag nog aldrig vågat, säger Gustaf Gardell på sin varma gotländska.

Det var Marie som fick honom att lämna sin hemö och flytta till Söderslätt. Efter ett tags funderande och planerande lurade han i lördags upp Marie i ett flygplan på Söderslätts flygklubb. Han drog en vit lögn om att hans arbetsgivare hade gett honom en flygtur, trots att det var mitt under en intensiv skördeperiod då de båda arbetar hårt.

Annons

– Augusti är ju den månad som vi jobbar som mest så jag tyckte att det var jättekonstigt att vi skulle ut och flyga mitt i detta, säger Marie som arbetar på Naturbruksgymnasiet i Bollerup.

Men hon trodde på Gustafs förklaring och var helt ovetandes om att han tidigare samma dag hade använt tröskan till att skriva ”Vill du gifte di me mi Marie” i en åker utanför Gylle. När de sedan flög över fältet lutade piloten planet och fick Marie att titta ner.

– Jag såg ju vad det var men först när jag fick ögonkontakt med Gustaf fattade jag, säger Marie som inte tvekade att svara ja.

För Gustaf var det en nervös lördag. Skulle allt klaffa? Skulle hon verkligen komma att säga ja?

– Hon hade ju inte sagt att hon ville gifta sig med mig. Även om man tror det så kan man ju inte vara helt säker, säger han.

De har varit ett par i lite mer än fyra år och bor tillsammans på en liten gård vid Norra Åby.

– Vi träffades på Gotland. Vi hjälpte en gemensam kompis att ta in hö. Så vi träffades också i samband med en skörd, berättar Marie som där och då föll för Gustafs personlighet.

– Han har glimten i ögat. Och så är han inte en sån som står med händerna i fickorna utan tar i och gör det som behövs, konstaterar hon.

Och det var precis samma egenskap som Gustaf först lade märke till även hos Marie.

– Hon var handlingskraftig och inte rädd att ta i, säger han.

Annons

Efter förlovningen i lördags fick TA ett tips om det minst sagt udda frieriet. Och efter artikeln i tidningenhar telefonerna gått varma hos Gustaf och Marie. Åtskilliga andra tidningar har velat intervjua dem och många vänner har hört av sig för att gratulera.

– Det är helt sjukt. Det måste ha varit en väldigt tråkig måndag med tanke på så många tidningar som har hört av sig, menar Gustaf.

Och Marie har tappat räkningen på hur många kommentarer hennes inlägg på Facebook om frieriet har fått.

Nu ska paret börja planera bröllopet och de har tänkt sig att göra det traditionellt. De är överens om att det ska hållas nästa sommar, att det ska vara i kyrkan och att det ska vara stort.

– Jag tycker att det viktigaste är att man bjuder alla kompisar och så. Det ska inte vara något smygbröllop i alla fall, säger Gustaf.

Men om bröllopet ska vara här eller på Gotland är inte bestämt.

Louise Löfgren
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons