Annons

“Det låter inte riktigt rätt”

Att Socialdemokraterna som största parti i kommunen har gratis tillgång till en partilokal retar flera av de övriga partierna i kommunen.
Trelleborg • Publicerad 27 april 2009

Kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) är inte upprörd över de ekonomiska bitarna i upplägget utan de moraliska.

– Det är felaktigt att någon gynnas på det sättet. Och det hindrar oss som kommun att utnyttja våra egna lokaler, säger Ulf Bingsgård.

Annons

Moderaterna har ingen egen partilokal. Det har däremot de flesta andra partier. Centerpartiet har precis hyrt en lokal av Studieförbundet vuxenskolan.

– Jag tycker detta är graverande. Det står uttryckligen att lokalerna ska användas till kulturaktiviteter. Får S ha det som partiexpedition stämmer det inte överens med avtalet, säger Patrik Holmberg (C).

SPI hyr en lokal av Trelleborgshem för runt 3 000 kronor i månaden.

– Det är mycket av vårt partistöd som går åt till hyror. Jag tycker att det är fel att det största partiet har gratis lokaler till viss del. Det är helt klart en rättvisefråga, säger Birger Lindgren (SPI).

Sverigedemokraterna och Miljöpartiet hyr båda lokaler av det privata fastighetsbolaget Alsingevallen. SD har skickat en faktura till kommunen där man begär att få sina hyreskostnader för de senaste åren betalda. Miljöpartiet som kommer att flytta till årsskiftet för att sänka hyreskostnaderna, tycker att avtalet med ABF bör ses över.

– Det låter inte riktigt rätt, säger Anders Svensson (MP).

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons