Annons

"Det kommer att bli ett lyft för hela området"

"Vi kommer att jobba hårt för att bevara den gamla känslan och bygga i traditionell stil. När det är färdigt kommer det att bli ett lyft för hela området", säger Lars Melin, en av tre fastighetsägare som vill bygga bostäder på marken i hörnet Kalkbrottsvägen - Östanväg.
Trelleborg • Publicerad 14 april 2009

Han tycker det är trist att de boende inte gillar planerna, men menar att de inte behöver oroa sig.

– Jag älskar Smygehamn och tänker själv bosätta mig i området när det är klart. Och jag tänker inte medverka till att förstöra miljön, säger Lars Melin.

Annons

Lars Melin betonar att husen kommer att byggas i gammal, traditionell byggnadsstil. Han har själv varit i Danmark och tittat på hur man byggt i äldre stil. Ett par företag som bygger med naturmaterial har varit inkopplade i projektet.

– Vi vill göra små gränder och gator. Det ska bli riktigt mysigt med små gaturum och tätt mellan husen, säger Lars Melin som planerar fyra olika vägar in till området för att jämna ut trafikbelastningen.

Lars Melin tänker sig ett område för alla, både äldre, medelålders och barnfamiljer.

– Det ska inte bara vara för golfspelare, utan ett levande område året runt, säger han.

Sista dagen för grannarna att tycka till om planerna var förra onsdagen. Nu ska byggnadsnämnden ta ställning till förslaget.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons