Annons

"Det kan bli hur elakt som helst"

TFF:s fall, strandad val som blev studsmatta och utseendefixering är några av ämnena som tas upp i Piggsvinsteaterns nyårsrevy.
Trelleborg • Publicerad 17 december 2004
Piggsvinsteatern rustar för fest. Från vänster: Magdalena Mononen, Sanna Stafström, Jerker Schröder, Ingvar Silow och Ulrika Christmar Stafström. Sittandes i mitten: Per Henrik Christmar. Bild: Tomas Nyberg
Piggsvinsteatern rustar för fest. Från vänster: Magdalena Mononen, Sanna Stafström, Jerker Schröder, Ingvar Silow och Ulrika Christmar Stafström. Sittandes i mitten: Per Henrik Christmar. Bild: Tomas NybergFoto: 

Det har varit ett så händelserikt år i Trelleborg att Piggsvinsteatern har haft svårt att sålla bland roligheterna i årets nyårsrevy. Egil Ahls 60-årsfest kommer dock att gå som en röd tråd genom revyn. Därav namnet "Pang-partyt".

– Vi har lite insidesinformation om att det var ett riktigt pangparty som det smällde om både här och där, säger Per Henrik Christmar från Piggsvinsteatern.

Annons

Men många andra skratt utlovas. Sommarens strandade val förundrar Per Henrik Christmar.

– Jag blev förvånad över hur människor fungerar. Valen blev en sådan turistattraktion och barn stod och hoppade på den. Det tyckte vi var kul och vill ha med på något sätt, säger han.

TFF nederlag går heller inte att undvika. Och hamnen kommer också tas upp på något sätt.

– Det finns inga gränser för hur elaka vi kommer att vara, skrattar Per Henrik Christmar.

Uppslag har det sannerligen inte varit ont om. Piggsvinsteatern har även lagt mycket energi på övriga delar av revyn i år.

En ny koreograf har till exempel anlitats, Malin Skoglund.

– Hon arbetar mycket med modern dans vilket vi har tagit till oss. Dans används mer som ett rörelsemönster nu, säger Magdalena Mononen.

Scenografin har också utvecklats i år.

– Vi har jobbat med scenografi som en egen dimension. På det sättet kan scenografin berätta något nytt som inte framgår av dialogen, säger Ingvar Silow.

Bland annat kommer en bil att medverka på scen.

Annons

– Det är en av mina favoritinslag, säger Magdalena Mononen

– Jag undrar hur det kommer att gå.

Pang-partyt har premiär på nyårsafton klockan 17 på Rosenhagen i Anderslöv och spelas sedan till den 5 februari.

Sofia Bergström

0410-545 20

sofia.bergtrom@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons