Annons

"Det jobbigaste jag varit med om"

Samtidigt som vissa lägger ned sitt arbete i och med den pågående vårdstrejken går andra yrkesgrupper på högvarv.
Trelleborg • Publicerad 20 maj 2008

Taxichauffören Ahmad Khalil har flyttat närmare 100 patienter mellan sjukhus runt om i Skåne den senaste månaden.

- Det här är det absolut jobbigaste jag har varit med om som chaufför. Många patienter gråter, har ont och orkar egentligen inte flytta, berättar han.

Annons

Ahmad Khalil arbetar för Palmstadens taxi som i likhet med flera andra bolag jobbar på uppdrag av Skånetrafiken.

Den senaste helgen var den mest hektiska hittills för Ahmad Khalil.

- Det ringde hela tiden, berättar han.

Enligt avtalet med Skånetrafiken ska alla chaufförer som kör så kallade liggande transporter ha genomgått utbildning i första hjälpen.

- Men vi vet inget mer om patienterna än från vilken avdelning de kommer ifrån och till vilken avdelning de ska. Det är klart att det är jobbigt både för oss och för kunderna.

Till vardags kör Ahmad Khalil färdtjänst. Till följd av strejken hoppar han in extra. Han har körningar runt om i hela Skåne beroende på vilka sjukhus som för tillfälligt strejkar.

- Jag hoppas att det här tar slut snart. Sjuksköterskorna förtjänar bättre betalt och patienterna orkar inte flyttas runt mer, säger han.

Ola Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons