Annons

Det hänger på håret för Ossie

Små busiga valpar, lite större och mognare valpar, vuxna hundar alla var med i Simremarken på nationaldagen. Nästan 300 hundar deltog i Trelleborgs brukshundsklubbs utställning, som firade tioårsjubileum i år.
Trelleborg • Publicerad 7 juni 2011
Viktor, en old english sheepdog, var med på utställningen tillsammans med matte Monica Holen.
Viktor, en old english sheepdog, var med på utställningen tillsammans med matte Monica Holen.Foto: 
Nästan 300 hundar, nytt rekord, samlades till utställningen i Simremarken på nationaldagen.
Nästan 300 hundar, nytt rekord, samlades till utställningen i Simremarken på nationaldagen.Foto: 
Lilla busiga boxervalpen Moa gjorde inte många rätt, men charmade ändå alla, inklusive domarteamet Susanne Kryhl och Eva Swanberg, medan matte Natasja Ravenklint tog spralligheterna med ro.
Lilla busiga boxervalpen Moa gjorde inte många rätt, men charmade ändå alla, inklusive domarteamet Susanne Kryhl och Eva Swanberg, medan matte Natasja Ravenklint tog spralligheterna med ro.Foto: 
Den stora pudeln Ossie får en sista kamning av husse Johnny Borglin inför utställningsdebuten. Foto: Tomas Nyberg
Den stora pudeln Ossie får en sista kamning av husse Johnny Borglin inför utställningsdebuten. Foto: Tomas NybergFoto: Tomas Nyberg

– Det blir bara större och större, säger Ann-Christin Öhman, kommissarie för utställningen. Vi har med de flesta raser utom långhårig collie.

Utställningen på nationaldagen är inofficiell. Det märks på stämningen, som är gemytlig och inte har alltför mycket tävlingsstress i sig.

Annons

– Det är en familjefest också, säger Ann-Christin Öhman. En chans för hundar som inte är så vana att få pröva på utställning.

En av nykomlingarna på utställningsarenan var den spralliga boxervalpen Moa, som bara hoppade och gladde sig i solens sken och inte alls brydde sig om att gå fint för domarna. Hennes glada humör väckte mycket skratt.

– Hon är fyra månader gammal och det är första gången hon är med på en utställning, berättar Natasja Ravenklint som kommit till utställningen från Huaröd utanför Kristianstad.

En annan som gjorde debut på utställningen var Ossie, en nio månader gammal stor pudel från Trelleborg.

– Jag är lite mer erfaren när det gäller utställningar, berättar husse Johnny Borglin medan han kammar och jobbar med Ossies hår.

Johnny Borglin har ställt ut och tävlat med stor pudel i många år.

– Men nu var det ett tag sedan, så jag är lite ringrostig, berättar han.

Under dagen tävlade valparna i två avdelningar och de vuxna hundarna i tio olika grupper samt veteraner. Dagen avslutades med Best in show vid tretiden på eftermiddagen.

– Dessutom tävlar vi med barn och hund, där barnen mellan 6 och 10 år tävlar för sig och mellan 10 och 15 för sig, säger Ann-Christin Öhman.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons