Annons

"Det gör att man känner sig lite som ett barn"

Jagoda Angelorsha röker själv, men tycker ändå att rökförbudet är bra.
– Vi ska ju vara förebilder och jag tror att det kommer att minska rökandet, säger hon.
Trelleborg • Publicerad 16 februari 2011
Jagoda Angelorsha arbetar som läkarsekreterare på lasarettet i Trelleborg. Hon röker, men tycker att ett rökförbud är positivt.
Jagoda Angelorsha arbetar som läkarsekreterare på lasarettet i Trelleborg. Hon röker, men tycker att ett rökförbud är positivt.Foto: 

På tre platser på lasarettsområdet sitter skyltar med texten "Lasarettet är rökfritt förutom på anvisade platser", bredvid står en pelare med askfat, en så kallad röksvamp. Det är dit läkarsekreteraren Jagoda Angelorsha går och röker.

– Man kontrolleras så att man håller sig till röksvamparna, det gör att man känner sig lite som ett barn. Och nu kommer vi nog inte att ha lika stor möjlighet att gå ut, jag kan tänka mig att vi blir mer bevakade, säger hon.

Annons

Men Jagoda Angelorsha tycker att det är bra med ett rökförbud. Hon tror att det kan minska antalet rökare och själv kommer hon att respektera de regler som gäller. Däremot är det inte lätt att sluta.

– Folk som inte röker tror ofta att det är "piece of cake", men det är svårt. Fast allt går ju om man vill och blir det något slags förbud kan det nog bli lättare.

Håkan Lindberg är undersköterska på akuten. Själv röker han inte, men han är mer skeptisk till ett förbud och tycker att det påminner om ett storebrorssamhälle.

– Redan nu måste de som röker gå ut, jag tycker de ska få fortsätta med det. Det är deras beslut, säger han.

Tona Ishaq
Sandra Douglasdotter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons