Annons

Det blev en dag på stranden

Solen sken. Havet glittrade. Sanden bjöd på spännande material att bygga slott av. 200 barn från Alstad, Smygehamn och Klagstorp njöt av Fritidshemmets dag i Skateholm på tisdagen.
Trelleborg • Publicerad 11 maj 2011
Johan Holmdahl, sju år, går i ettan på Smygeskolan, men på tisdagen var han förste vattenhämtare till sandslottet i Skateholm.
Johan Holmdahl, sju år, går i ettan på Smygeskolan, men på tisdagen var han förste vattenhämtare till sandslottet i Skateholm.Foto: 
Sol, vind och vatten. Det är drömmar gjorda av. För barnen från fritids i Klagstorp, Alstad och Smygehamn blev det verklighet på tisdagen. Foto: Claes Nyberg
Sol, vind och vatten. Det är drömmar gjorda av. För barnen från fritids i Klagstorp, Alstad och Smygehamn blev det verklighet på tisdagen. Foto: Claes NybergFoto: Claes Nyberg

– Det är första gången vi ordnar en sådan här dag tillsammans, berättar Monika Ronnert och Marie Strand från fritids i Klagstorp. Syftet är att barnen ska lära känna varandra.

För att ge barnen från de olika orterna chansen att hitta nya kompisar delades barnen in i blandade grupper.

Annons

– Sedan får de göra massor av grejor. Vi har tipspromenad, de får leta föremål efter en lista och bygga sandslott på stranden bland annat, berättar Monika Ronnert och Marie Strand.

De båda vill också påpeka att de har full koll på barnen under dagen.

– Säkerheten är jätteviktig vid sådana här arrangemang. Vi har gula västar på oss och vi räknar barnen ofta.

Ett av barnen som var med på fritidshemmets dag i Skateholm var Johan Holmdahl, sju år, från Smygehamn.

– Det är kul att vara här. Jag har gått tipspromenad och nu håller vi på att bygga sandslott, berättar han medan han fyller sin spade med vatten vid stranden.

Hans vattenhämtning såg ut att bli lite av ett Sisyfosarbete, ett sådant som kan vara hur länge som helst. För planen var att bygga ett slott med vallgrav i sanden, en vallgrav som skulle fyllas med vatten från havet.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons