Annons

Det bjöds på sång och musik till soppan

Efter en konsert i kyrkan bjöds det på sopplunch i församlingshemmet där Sophie fortsatte sitt framträdande.
Trelleborg • Publicerad 9 oktober 2006
Både Sophie Nilssons sång och lunchsoppan uppskattades av publiken. Bild: Claes Nyberg
Både Sophie Nilssons sång och lunchsoppan uppskattades av publiken. Bild: Claes NybergFoto: 

Det var mycket sång i Östra Torp på måndagseftermiddagen. Sophie Nilsson började sin konsert med att sjunga i Östra Torps kyrka, hon bjöd på en bred repertoar med både visor, pop och musikallåtar.

Det blev en tillställning som var mycket uppskattad av publiken. Sophie tycker att det är kul att sjunga hemma igen.

Annons

– Det känns speciellt. Man blir igenkänd, men inte lika mycket som innan.

Sophie har nämligen arbetat på kryssningsfartyg och inte varit hemma i Sverige så mycket. Just nu är hon med i en föreställning på Det Nye Teater i Köpenhamn, där hon arbetar med organisten Per Engström som även ackompanjerade henne när hon sjöng i dag. Det var Per som tog initiativet till den här konserten.

– Jag har ett stall av artister så jag brukar välja ut olika personer till olika arrangemang, berättar Per. Till just den här konserten så ringde jag upp Sophie för jag var intresserad av att samarbeta med henne, berättade vad jag skulle göra och sedan diskuterade vi igenom och bestämde en repertoar som passade både oss och publiken.

Att det passade publiken, det kan Astrid Nordgaard intyga.

– Sophie och hela konserten var jättefin. Jag brukar gå på konserter här men jag har aldrig varit och lyssnat på Sophie innan, säger hon.

Per jobbar mycket i Köpenhamn och träffar mycket teaterfolk, därför tycker han det är skönt att träffa folk och göra saker som inte har med teater att göra.

Sophies nästa projekt är "My Fair Lady" som ska spelas runt om i Danmark. Den har premiär den 15 december. Inför våren har hon inga planer än, men som hon säger:

– Det är kul med egna arrangemang, man får välja mer själv, säger hon.

Jeanette Larsson, prao

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons