Annons

"Det bästa vi kan erbjuda på hemmaplan"

För femte året i rad arrangerar Birgitta Green en julmarknad till helgen för trelleborgare med föreningen Samkultur - Gränsgång i Rotundan i Parken.
Trelleborg • Publicerad 24 november 2010

Finns det inte redan väldigt många julmarknader?

– Vi har märkt att det ofta blivit ett utflyktsmål, att folk åker långt för att ta sig till en julmarknad. Vi vill inte att trelleborgare ska behöva åka över hela landet eller ända till Tyskland. Många kan heller inte det av olika skäl. Det här är det bästa vi kan erbjuda trelleborgare här på hemmaplan.

Annons

Vad kostar och vad är gratis?

– Inträdet och aktiviteter för barnen är gratis. Sedan har vi 45 olika lokala försäljare som det går att köpa alltifrån glögg till keramik, textilier, stickade sjalar och smycken av. Det går också att hitta omgjorda saker. En kvinna säljer exempelvis väskor som hon har tillverkat av väggbonader.

Vad har ni för verksamhet för barnen?

– Dels har vi en som läser sagor för dem och så får barnen gratis material till att sitta och rita julkort inne i tomtestugan.

INTERNAL INTERNAL
Mia Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons