Annons

Det är vägen som är mödan värd

Ännu är det ytterst oklart om det blir någon ny väg från Skåre upp till Maglarpsrondellen. På Trafikverket tvekar man fortfarande om behovet av vägen.
Trelleborg • Publicerad 11 januari 2012

Det var sedan länsstyrelsen uttalat sig tveksamt om utbyggnaden av det planerade nya bostadsområdet Maglarps strand som Trafikverket började dra öronen åt sig. Utbyggnaden av den nya vägen som skulle ersätta kustvägen 511 lades på is.

– Vi har gjort en ny granskning av behovet av vägen, där vi vägt in de nya omständigheter som kommit fram, säger Torbjörn Sundgren, projektledare på Trafikverket.

Annons

I mitten av januari ska Trafikverket och kommunens representanter träffas för att diskutera om den nya vägen ska byggas eller inte.

– I den nya undersökningen har vi tagit med alternativet att det inte blir någon utbyggnad av Maglarps strand och därmed ingen ökning av trafiken på väg 511, säger Torbjörn Sundgren.

Utbyggnaden av Hedvägen till Maglarpsrondellen kommer också att påverka trafiken på västra infarten och förbi Albäckskorsningen.

– Vi räknar med att det blir betydligt färre fordon förbi Albäckskorsningen och det är en annan aspekt som inte funnits med i diskussionen tidigare, säger Torbjörn Sundgren.

På Trafikverket menar man att det behövs mer konkreta planer för utbyggnaden av Maglarps strand för att verket ska sätta igång med bygget av den nya vägen från Skåre till Maglarspsrondellen.

– Tills vidare kanske det räcker med åtgärder på den existerande vägen och i korsningen vid Albäck, menar Torbjörn Sundgren.

Efter mötet med kommunen ska de nya planerna för vägen ut på samråd.

Maria Sällberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons