Annons

"Det är trångt i köken i dag"

Minskad vårdtyngd, mer näringsrik mat och mindre trängsel. Det tror enhetschefen Ann Tynell blir följden om de mindre köken försvinner på Myrans äldreboende i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 15 maj 2008
Ann Tynell, enhetschef på Myran, tror att det blir bättre med större kök. Bild: Tomas Nyberg
Ann Tynell, enhetschef på Myran, tror att det blir bättre med större kök. Bild: Tomas NybergFoto: 

Hon är övertygad om att den föreslagna förändringen av matlagningen till de boende kommer att bli bättre om de mindre tillagningsplatserna ersätts av stora kök.

- Det är trångt i köken i dag och matsalen är i samma rum som köket. Tre ugnar finns till exempel i vårt kök på bottenvåningen, vilket ibland kan vara en begränsning, visar hon.

Annons

Ann Tynell tror att personalen kan ägna mer tid åt att hjälpa de boende, istället för att laga mat, vilket kan minska vårdtyngden.

Därefter fortsätter Tynell:

- Bara för att vi kanske kommer att använda köken i mindre utsträckning framöver så behöver det inte bli mindre hemtrevligt. Sker den här förändringen så kommer vi att fortsätta att baka bröd, så att det doftar gott, säger hon.

Tynell pekar på att det i dag läggs ned omsorg på måltiderna som lagas och serveras till de boende på Myran.

- Det är bra så som det är i dag, men det kan bli ännu bättre med centralkök, som har kostexperter och som kan se till att det lagas väldigt näringsrik mat, betonar hon.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons