"Det är trångt i köken i dag"
Hon är övertygad om att den föreslagna förändringen av matlagningen till de boende kommer att bli bättre om de mindre tillagningsplatserna ersätts av stora kök.
- Det är trångt i köken i dag och matsalen är i samma rum som köket. Tre ugnar finns till exempel i vårt kök på bottenvåningen, vilket ibland kan vara en begränsning, visar hon.
Ann Tynell tror att personalen kan ägna mer tid åt att hjälpa de boende, istället för att laga mat, vilket kan minska vårdtyngden.
Därefter fortsätter Tynell:
- Bara för att vi kanske kommer att använda köken i mindre utsträckning framöver så behöver det inte bli mindre hemtrevligt. Sker den här förändringen så kommer vi att fortsätta att baka bröd, så att det doftar gott, säger hon.
Tynell pekar på att det i dag läggs ned omsorg på måltiderna som lagas och serveras till de boende på Myran.
- Det är bra så som det är i dag, men det kan bli ännu bättre med centralkök, som har kostexperter och som kan se till att det lagas väldigt näringsrik mat, betonar hon.