Annons

"Det är svårt att bedöma helheten"

Vellinge kommun vill ha mer information om Trelleborgs nya planer, bland annat när det gäller E6. I sitt remissvar över den fördjupade översiktsplanen för Trelleborgs Väst, menar Vellinges kommunstyrelse att det behövs mer information om flera frågor.
Trelleborg • Publicerad 19 januari 2006

"Trelleborg är inne i en förändringsfas vad gäller stadens utveckling. Olika fördjupade översiktsplaner presenteras med nya idéer som avviker från den kommunövergripande översiktsplanen" skriver Vellinge i sitt yttrande. "Det är därför svårt att bedöma helheten och påverkan av de olika förslagen."

En av de planer som Vellinge menar måste belysas klarare är att bygga bostadshus vid kusten väster om hamnen.

Annons

"De i sig trevliga förslagen är knapphändigt redovisade och trovärdigheten kan därför inte bedömas" skriver Vellinge. Även förslaget att leda in E 6 mot Hedvägens förlängning samt en ny ringled innebär stora ingrepp och där borde planen kompletteras med trafikströmmar och målpunkter för trafiken, anser Vellinge.

Likaså efterlyser Vellinge bättre beskrivningar av nuvarande E 6 och den framtida kustvägen för att realismen i Stavstensuddes kontakt med de västra stadsdelarna ska kunna bedömas.

När det gäller järnvägen framhåller Vellinge att det är viktigt att även Trelleborg får pågatågstrafik. Även om pågatågen inte redovisas i den fördjupade översiktsplanen för Trelleborg Väst vill Vellinge påpeka vikten av ett sammanhängande trafiknät med övergångar mellan de olika trafikslagen.

För Vellinges del handlar det om att de båda kommunen har ett utbyte av boende och arbetskraft samt både daglig- och sällanvaruhandel som sker över kommungränsen. Kultur-, natur- och turismfrågor går över kommungränserna och Vellinge påpekar även att det finns ett sjukhus i Trelleborg som besöks även av Vellingebor.

Slutligen vill Vellinge framhålla att kommunen är angelägen om en snabb utbyggnad av E 6 och persontrafiken på järnvägen Malmö– Trelleborg.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons