Annons

"Det är redan grymt dyrt"

På Trelleborgs Trafikskola är det många som tar sina första steg mot att kunna sätta sig bakom ratten som innehavare av svenskt körkort. Och bland dem möter den nya riskutbildningen blandade reaktioner.
Trelleborg • Publicerad 2 april 2009
Lisa Chakrah. Foto Tomas Nyberg
Lisa Chakrah. Foto Tomas NybergFoto: 

Andreas Nordin har precis bokat in 14 körlektioner och håller på att plugga inför teoriprovet. Han tycker att körkortet redan nu gräver djupa hål i plånboken. Men trots det tror Andreas Nordin att han kommer att ha nytta av den nya riskutbildningen.

– Det är dyrt och jobbigt med körkortet och det känns ju inte så kul att det blir 500 kronor dyrare. Fast det är nog bra att man får extra utbildning. Det händer ju många olyckor som beror på alkohol och droger, säger han.

Annons

Andreas Nordin finansierar sitt körkort på egen hand. Men hans mamma hjälper till som privat bilskollärare på fritiden.

– Det gör ju att det blir billigare. Jag är inte säker på hur många lektioner jag behöver men jag hoppas att jag får körkortet så snart som möjligt, säger han.

Vid en dator en bit bort brottas Lisa Chakrah med teorifrågorna till körkortet för tung lastbil. Hon tog sitt b-körkort 1986. Men det är bara några år sedan hennes dotter fick sitt b-körkort.

– Det är redan grymt dyrt. Vi hade lagt undan pengar till dotterns körkort men det är ju inte alla som har den möjligheten. Och det blir ju inte fler om det blir ännu dyrare, säger hon.

Men trots den ökande kostnaden tycker Lisa Chakrah att det är positivt med en extra utbildning i hur bland annat alkohol påverkar bilkörning.

– Sånt behövs alltid. Fast det är tråkigt att det ska behöva föra med sig en extra kostnad, säger hon.

Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons