"Det är perfekt att få ett fast jobb"

I somras fick Mattias Roos, 20, fast anställning på Plåtmekano. "Jag är glad över att ha ett arbete. Det ger mig fast inkomst", säger han. På företaget där han jobbar är det tre nyanställda. Till hösten engageras två till.
Trelleborg • Publicerad 15 augusti 2006
"Det är roligt att ha ett jobb med fast inkomst", tycker Mattias Roos, som fick jobb på Plåtmekano i somras. BILD: CLAES NYBERG
"Det är roligt att ha ett jobb med fast inkomst", tycker Mattias Roos, som fick jobb på Plåtmekano i somras. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Strålen av ljus skär genom den massiva plåten. Det är svetslågan som metodiskt bearbetar materialet.

Noggrant bevakar Mattias Roos maskinens rörelse.

Sedan i somras har han jobbat på Plåtmekano, industrin på Norra industriområdet i Trelleborg.

– Det är perfekt att ha ett fast jobb. Positivt med att jobba här är gemenskapen med arbetskamraterna och jag trivs med mina arbetsuppgifter, säger Mattias Roos.

Nu sköter han en av företagets lasermaskiner, ställer in munstycken och kontrollerar en kran för att se till att det skärs loss exakt så mycket plåt som det krävs. Plåten ska, när den är färdigbehandlad, bli skalet till tryckhyttar.

Arbetskamraten Robin Lagerborg, 21, har jobbat där i ett år. Även han är glad över att ha ett jobb.

Just nu svetsar han ihop plåtbitar, som så småningom bliri dammskydd som ska användas i gruvindustrin.

– Det är skönt att ha en fast inkomst. Jag har skaffat lägenhet och man behöver inte bekymra sig över ekonomin när man är fast anställd, säger han.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.