Annons

"Det är mycket gnetarbete i vardagen som behövs"

Oppositionsrådet Catherine Persson (s) är nöjd med resultatet av undersökningen men ser problem med det låga deltagandet.
Trelleborg • Publicerad 30 maj 2008

Resultatet av medborgarundersökningen presenterades för politikerna i kommunstyrelsen i torsdags.

- Jag är glad över att många är så pass nöjda som de är, säger Catherine Persson som är vice ordförande i kommunstyrelsen.

Annons

Men Persson ser ett problem med den låga svarsfrekvensen.

- Den var lite för låg. Det är lättare för oss politiker att fundera över vad vi måste göra för att folk ska få det bättre på jobbet om deltagandet är högre, säger Catherine Persson.

Persson är inte förvånad över resultatet när det gäller delområdet jämställdhet/mångfald.

- Det är mycket gnetarbete i vardagen som behövs. Att anställda erbjuds möjligheten till heltid, satsningar för att få bort lönespridningen, utveckla ledarskapet. Sådant som kräver dagligt gnet. Det är mycket kvar att göra, säger Catherine Persson.

Närd det gäller våld och hot på arbetsplatsen tror hon att man måste jobba brett i samhället. Med allt från attitydpåverkan, till fritidsaktiviteter och personaltäthet.

Catherine Persson tycker det är bra att kommunen undersöker om medarbetarna är nöjda. Ett nöjdhetsindex blir en fingervisning om vilken kvalitet det är på tjänsterna kommunen erbjuder.

- Nöjdhet på jobbet har i hög grad betydelse för vad vi sedan levererar till medborgarna, säger Catherine Persson.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons