Annons

"Det är lite av en all time high"

Fem miljoner resor med regionbussarna till Malmö, Vellige och Näset. 600 000 resor med stadsbussarna. På ett år. Trelleborgarna blir allt flitigare bussresenärer.
Trelleborg • Publicerad 1 februari 2011
Foto: Erika Berglund

I Trelleborg ökade resandet med stadsbussarna med 9,2 procent mellan 2009 och 2010. Resorna med regionbussarna till Malmö, Vellinge och Näset ökade med 6,3 procent.

Det är Skånetrafiken som presenterat siffror över hur skåningarnas resor med kollektivtrafik förändrats från 2009 till 2010.

Annons

– Det är lite av en all time high skulle man kunna säga. Fler människor bosätter sig i Trelleborg och därför pendlar också fler till bland annat Malmö, säger Skånetrafikens presschef Ulrika Mebius.

Hon tror att trelleborgarnas resande med kollektivtrafik kommer att fortsätta öka.

– Citytunneln öppnade förra året och därför har vi satt in nya busslinjer. Nu är ju också pågatågstrafiken på gång till Trelleborg inom de närmaste åren. Det driver upp resandet, säger Ulrika Mebius.

Även för Skåne som helhet ökade antalet resor med kollektivtrafik under 2010.

Under året registrerade Skånetrafiken 137 miljoner resor. Det är en ökning på 6 procent jämfört med 2009.

Störst är ökningen för stadsbusstrafiken som ökade med 8,5 procent.

– Vi gör dessa mätningar årligen. Det är elfte året i följd som antalet resor har ökat, säger Ulrika Mebius.

Louise Löfgren
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons