"Det är inget förslag jag jublar åt"

Oppositionsrådet Catherine Persson (S) ger sitt stöd åt fackförbundens kritik och ser flera faror om den föreslagna organisationen blir verklighet.
Trelleborg • Publicerad 4 februari 2011

– Det är inget förslag jag jublar åt, säger Catherine Persson.

Catherine Persson är orolig för att nyordningen är till skada för både gymnasieutbildningen, vuxenutbildningen och verksamheten på arbetsmarknadsförvaltningen. Enligt Catherine Persson kan det leda till att elevunderlaget för kurser blir mindre och att utbudet av kurser därför också bli mindre. I förlängningen kan det även leda till uppsägningar och att bildningsnämnden sitter med för stora lokaler.

– För att verkligen kunna låta utbildningsgrenarna berika varandra hade jag tyckt att det var bra om de hölls ihop. Låter man de tre berika varandra får man större positiva effekter, säger Catherine Persson.

Kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) tror inte att samordningsvinsterna går förlorade i den nya organisationen eftersom ansvaret för själva verksamheten ligger kvar på bildningsförvaltningen.

– Men sedan är det upp till arbetsmarknadsförvaltningen att se till den enskilde trelleborgarens behov för att så snabbt som möjligt kunna komma ut i arbetslivet, säger Ulf Bingsgård.

Ulf Bingsgård menar att förändringen inte kommer att påverka den enskilde medborgaren i någon större utsträckning.

– Det handlar mer om hur vi internt ska arbeta för att bli bättre för den enskilde medborgaren, säger Ulf Bingsgård.

Louise Löfgren
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.