Annons

"Det är 30 år av nonchalans"

Lars-Ingvar Ljungman tycker tiden är mogen. "Det är hög tid att det händer något i E 6- frågan", säger kommunalrådet som ska uppvakta regionpolitiker för att bana väg för en utbyggnad.
Trelleborg • Publicerad 28 mars 2007

Kommunalrådet i Vellinge, Lars-Ingvar Ljungman (m), är entydig i sin inställning till utbyggnaden av E 6.

– Trafiken på E 6 ökar för varje år som går. Byggs inte vägen ut så innebär det ännu fler döda i trafiken. Vi måste försöka påverka så att vägen byggs ut och att Pågatågen kan komma till Trelleborg, säger Ljungman. Därefter fortsätter han:

Annons

– Det är oroande signaler som Vägverket sänder ut, om de nu vill skjuta upp bygget ytterligare, suckar Ljungman och syftar på Vägverkets brist på pengar, som kan försena vägbygget till 2012-2013.

För att försöka vända det låsta läget till ett genombrott, planerar kommunalrådet att föra upp frågan om en utbyggnad av E 6 på länsnivå. Därför ska han ta kontakt med politiker på Region Skåne. – Förutom att det är en angelägenhet här i Vellinge och Trelleborg så gäller detta hela Skåne. I ett vidare perspektiv är det ju en nationell angelägenhet med tanke på att Trelleborg är en av landets största hamnar, säger Ljungman.

Precis som tidigare förklarar han att Vellinge kommun är beredd att skjuta till pengar, för att finansiera en utbyggnad. Hur stort belopp Vellinge kan bidra med vill han inte säga.

– Nej, det är inget jag tänker berätta nu, säger Ljungman. Han tror att det snart kommer att stå klart när vägen kan bygga.

– Jag tror att vi får reda på när E 6 kan byggas ut under de närmaste månaderna.

Ljungman säger att det dröjt alldeles för länge med en ny motorväg.

– Det är 30 år av nonchalans. Vägen skulle byggts ut för länge sedan. Behovet av en mer modern sträcka är uppdämt, säger han.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons