Annons

Designer tipsade om trädgårdar

Trivs man med sin trädgård så är det bra. Gör man det inte är det dags att agera och sluta gnälla. Det tycker trädgårdsdesignern Heidi Palmgren som besökte Trelleborg på tisdagen.
Trelleborg • Publicerad 7 september 2010
I en trädgård ska man ha flera sittplatser, inte bara i söder- och västerläge, tycker trädgårdsdesignern Heidi Palmgren som skrivit flera böcker i ämnet.
I en trädgård ska man ha flera sittplatser, inte bara i söder- och västerläge, tycker trädgårdsdesignern Heidi Palmgren som skrivit flera böcker i ämnet.Foto: 

Trädgård – himmel eller helvete, är titeln på den föreläsning som Heidi Palmgren höll igår på Kulturhuset. Den första för hösten i den återkommande föreläsningsserien Kl 7.

– Man får göra precis som man vill, betonade Heidi Palmgren, som en brasklapp för sina handfasta tips och analyser.

Annons

Som den att en rak gång till huset med två buskar vid entrén är den tråkiga standardlösningen. Liksom två begonior på fönsterbrädan.

– Är man avancerad så ställer man en lampa i mitten, sa Heidi Palmgren och igenkännande skratt bubblade upp hos publiken.

Några tips i anläggandet? Jodå: Ha kontraster mellan mjukt och strikt, ljust och mörkt. Vidare är silverpäron ett jättebra träd, och om du använder avkapade dräneringsrör som krukor så ska du använda myrmedel.

Förbered dig sedan på ett långt liv.

– När man pysslar med trädgård måste man nästan bli ihjälslagen, för man blir väldigt gammal, sa Heidi Palmgren.

Ingrid Pärssinen
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons