Annons

Deras hus målades av misstag

Paret Michael Andersson och Maria Karlsson fick en chock i torsdags förra veckan. När de kom hem upptäckte de att delar av fasaden till deras hus i Skånebyn i Dalköpinge hade målats om - trots att de inte hade beställt detta.
Trelleborg • Publicerad 16 maj 2003

Firman skulle ha målat om nio hus i området, varav paret Andersson och Karlssons villa är den tionde. Byggställningar hade riggats upp och målarna var i begrepp och fortsätta måla om. Västra gaveln hade gjorts vid, liksom den norra sidan av villan. - Det förfular huset. Jag har inte bett om att de ska komma och måla om. Resultatet av den här missen här att husets ursprungliga gråa färg på flera stället fått en blåaktig nyans och den matta fasaden har blivit glansig, säger Michael som kräver att de ansvariga gör en genomgripande insats för att återställa de gråa färgtonerna. Förra helgen tvingades Michael Andersson och sambon Maria Karlsson därför bo bakom byggnadsställningar och ha fönstrena stängda så att de inte fick in färgångorna i huset. Företaget Interoc, som har anlitats av byggföretaget Modulent, avböjer en kommentar efter det inträffade. - Jag vill inte säga något. Jag tycker att det är onödigt att skriva om det här, säger Jan Persson som är vd på Interoc och bekräftar att han känner till Michael Anderssons kritik av huset som målades om mot hans vilja. Michael Andersson tänker fortsätta få målarna att göra om arbetet. - Ytan är ojämn och har krackelerat på vissa ställen. Så här vill jag inte ha det. Svaren från företaget som utförde det ofrivilliga arbetet har inte varit särskilt konkreta. Jag vill att glasfiberputsen ska bli som den var från början, säger han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons